2 Ocak 2007 Salı

Polemiğe karşı tedbir aldılar


AKP, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda siyasi polemiklere zemin oluşturmaması için parti temsilcilerinin bayram ziyaretlerini basına kapalı tuttu.
Genel merkeze gelen siyasi parti temsilcilerini AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı. CHP, Sinop Milletvekili Engin Altay başkanlığındaki bir heyetle AKP'yi ziyaret etti. CHP'nin ardından, DYP, MHP, DSP, SP ve SHP heyetleri de AKP Genel Merkezi'ne geldi.

MilliyetAKP, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda siyasi polemiklere zemin oluşturmaması için parti temsilcilerinin bayram ziyaretlerini basına kapalı tuttu. Genel merkeze gelen siyasi parti temsilcilerini AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı. CHP, Sinop Milletvekili Engin Altay başkanlığındaki bir heyetle AKP'yi ziyaret etti.
CHP'nin ardından, DYP, MHP, DSP, SP ve SHP heyetleri de AKP Genel Merkezi'ne geldi.
Çankaya tartışması
CHP'ye gelen siyasi parti temsilcilerini de Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi başkanlığındaki heyet karşıladı. AKP'lilerin ziyaretinde cumhurbaşkanlığı tartışması yaşandı.
Selvi'nin, "Tayyip Bey cumhurbaşkanı adayı olmayacak değil mi?" sorusuna, AKP Ankara Milletvekili Haluk İpek, "Şu anda verilmiş bir karar yok. Hukuku zorlayarak çıkmaz sokaklara taşımaya çalışırsak parlamenter demokrasiyi yıpratırız" karşılığını verdi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Halim Erk ise CHP'lilere, "Türbanlılarla barışık olursanız, türban meselesini çözersiniz, CHP iktidar olur" dedi.
Selvi, GP Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Arıkan'a, "Emeklilere 14 ay maaş verecekmişsiniz. 12 aylık maaşı bölüp 14 parçada mı vereceksiniz" diye espri yaptı.

Keçeciler ağırladı
ANAP'a gelen siyasi parti heyetlerini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler ve yöneticiler ağırladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, 2007'nin seçim yılı olduğunu, bu sürecin gerginliklerden uzak ve sağduyu içinde geçmesi gerektiğini söyledi. DYP'nin ziyaretinde de Saddam Hüseyin'in idamı gündeme geldi.
Keçeciler, Saddam Hüseyin'in bayramda idam edilmesinin, sevmeyenlerini bile üzdüğünü söyledi.AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç başkanlığındaki AKP heyetinin DYP'yi ziyaretinde de Saddam Hüseyin konuşuldu.

Hiç yorum yok: