25 Nisan 2007 Çarşamba

Diyetle Verilen Kilolar Fazlasıyla Alınıyor


Uzmanlara göre kimi kilolu insanlar hiç diyet yapmasalar sağlıkları için daha iyi bile olabilir. Çözümse porsiyonları küçültmekten ve sağlıklı beslenmekten geçiyor.

Diyet yapmak her zaman sanıldığı gibi kilo vermeye yardımcı olmuyor. ABD’de yapılan bir araştırma diyetle kilo verenlerin 5 yıl içinde verdikleri kilodan daha fazlasını aldıklarını gösterdi. Üstelik sürekli kilo alıp vermek kalp krizine davetiye çıkarabiliyor.

Kilo verme sorunları üzerine araştırma yapan ABD’li uzmanlar, diyetin genellikle uzun süreli kilo kaybını sağlayamadığını ve sağlık açısından da risk oluşturabileceğini açıkladı.Buna göre, diyet yapan kilolu insanlar ilk altı ayda kilolarının yüzde 5 ila 10’unu veriyor.
Ancak geçmiş yıllarda yapılan 30’u aşkın araştırmanın sonucu diyetle zayıflayanların 3’te 2’sinin verdikleri bu kiloların daha fazlasını ilk beş yıl içinde yeniden aldığını gösteriyor.Üstelik sürekli kilo alıp vermek kalp rahatsızlıkları ve hatta kalp krizine kadar varan ciddi sonuçlar doğurabiliyor.Bir başka araştırmaya göreyse diyet yapanların yarısı başlangıçtaki kilolarının üzerine en az 5 kilo alıyor. Kısacası uzmanlara göre diyetle kilo verip bunu korumak zor.
Önerilerse fazla kiloların sıkı diyetlerle değil porsiyonları küçülterek ve sağlıklı besinlere yönelerek verilmesi. Bu yüzden uzmanlar kimi insanların diyetten uzak durmasının sağlıkları için daha yararlı olabileceği uyarısını yapıyor.

Hiç yorum yok: