20 Nisan 2007 Cuma

Sulukule’nin yıkımına engel olun!


“40 gün 40 gece Sulukule” etkinlikleri kapsamında klarnetçiler bir araya geliyor. Dünyadaki ilk roman yerleşim yerlerinden biri olan Sulukule’nin yıkımına engel olması amacıyla düzenlenen gece 23 Nisan’da Garajistanbul’da.

Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamında gündeme gelen Sulukule’nin yıkımını durdurmak amacıyla klarnet sanatçıları bir araya geldi. İTÜ öğretim görevlisi ve klarnet sanatçıcı Serkan Çağrı yönetiminde kurulan ‘KlarnetKule Orkestrası’, amacı doğrultusunda ilk konserini 23 Nisan Pazartesi günü Garajistanbul’da gerçekleştirecek.

Dünyadaki ilk roman yerleşimlerinden biri olan ve birçok müzisyene ev sahipliği yapmış olan Sulukule’de hala Osmanlı tapusuna sahip evler bulunduğundan İstanbul tarih ve kültürü açısından son derece değerli bir konuma sahip. Ana teması, “Sulukule İstanbul’dur, İstanbul yok olmasın” olan “40 Gün 40 Gece Sulukule” Platformu da bu kapsamda kente sahip çıkmaya çalışıyor. İlk olarak KlarnetKule Orkestrası’nın vereceği konserle başlayan etkinlikler önümüzdeki aylarda da devam edecek. Tarihi mirası yaşatmak amacıyla düzenlenecek etkinlikte farklı alanlardan birçok sanatçı, akademisyen ve gönüllülerin katılımıyla kentsel gelişmelere katılımcı ve yaratıcı çözümler aranacak.

Projeye destek vermek isteyenlerin ilk durağı olacak KlarnetKule Orkestrası’nın konser biletleri www.biletix.com’dan 10 YTL karşılığında satın alınabiliyor.

Hiç yorum yok: