19 Haziran 2007 Salı

Lösemili Çocuklara Ücretsiz Hastane


Kanser çağımızda çok sık görülen, tedavisi zor ve çok da pahalı bir hastalık. Lösante'de çocuğunuzu ücretsiz tedavi ettirebiliyorsunuz.

Kanser hastalığına her yaşta yakalanmak mümkündür. Çocukluk çağı kanserleri içinde yüzde 35’lik görülme sıklığı ile ilk sırayı lösemi alır. Halk arasında kan kanseri olarak ta bilinen lösemi çocuklarda en sık 2-5 yaşlarında görülmektedir.

Ülkemizde bu hastalıkla mücadele için 1998 yılında kurulan ve ulusal – uluslararası başarılı çalışmaları ile adından ülkemiz ve dünya basınında sıkça bahsettiren LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, 2000 yılında Ankara’da kurduğu LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesi ile yüzlerce çocuğumuzu hayata bağladı.

Konusunda ilk ve tek hastanesi LÖSEV tarafından 24 Eylül 2000 tarihinde lösemili çocuklara özel olarak, modern tıbbın tüm olanaklarıyla kurulan LÖSANTE ülkemizin konusunda ilk ve tek hastanesidir. Ankara, Gaziosmanpaşa, Turgutlu Sokak No: 30'da, 8 katlı, içinde yataklı ve ayaktan tedavi servisleri, acil ve yoğun bakım servisi, modern laboratuarı olan LÖSANTE, bir hastanede olması gereken tüm altyapıya sahip.

Aileye de özel oda Lösemi tedavisinde vazgeçilmez olan hijyenik ortam ve iyi beslenme koşullarının sağlanmış olduğu hastanede, ücretsiz tedavi hizmetlerinin yanı sıra çocukların psikolojik ve sosyal gelişimleri göz önünde bulundurularak eğitim ve bilgisayar odaları, eğlenmeleri ve özellikle küçük yaştaki çocukların faydalanabilmeleri amacıyla oyun odaları ve spor odaları düzenlenmiştir.

Çocuğu hastanede tedavi gören ailelerin ücretsiz konaklayabilecekleri banyolu, televizyonlu, apart odalar mevcuttur. Hastanenin başka bir katında ise tiyatro, sinema, resim, müzik, oyun ve bilgisayar odaları hazırlanarak, çocukların hastane ortamında eğitim almalarına ve iyi vakit geçirmelerine olanak sağlanmıştır. Tedavi alan çocuklar, gönüllü öğretmenleri sayesinde eğitimlerini sürdürmekte.Hematoloji ve çocuk hastalıkları uzmanları, eczacılar, hemşireler, biyologlar, psikologlar ve diğer sağlık çalışanları olmak üzere hastane de yüze yakın personel görev yapıyor.

Özel laboratuar koşulları LÖSANTE çağdaş standartların üzerinde, modern bir kan bankasının yanı sıra lösemiye özel olarak gelişmiş laboratuar koşullarına da sahiptir. LÖSANTE’ de tedavi olan lösemili çocuklara kan, eritrosit, trombosit, plazma veya kan ışınlatma ihtiyaçlarına göre gönüllü vericilerimizden temin ediliyor.

Lösemi hastalığının teşhisi çok zor. Yapılacak en küçük bir hata, deneyimsiz bir kişinin yapacağı yanlış bir çalışma, çocuklara büyük zararlar verebilir.Yapılan binlerce tahlilin içinde kaybolan, hatalı, günlerce bekletilen tahlil ve sonuçlar hastaları ve yakınlarını zor durumda bırakmaktadır.

LÖSANTE laboratuarında yalnızca lösemili çocukların tahlilleri yapılmakta ve deneyimli ellerde en doğru sonuçlar, anında veriliyor.

Hiç yorum yok: