30 Temmuz 2007 Pazartesi

THY: Grev olursa küçülmek zorunda kalırız


THY Genel Müdürü Kotil, olası bir grevin sadece başka havayollarına yarayacağını belirterek, “Artık kamu desteği olmadığı için küçülmek zorunda kalırız” dedi.

Türk Hava Yolları yönetimi ve Hava-İş Sendikası arasında çıkmaza giden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sandıkta sonuçlanacak. CNBC-e’nin canlı yayınına konuk olan THY Genel Müdürü Temel Kotil, yarın ve Çarşamba günü THY’de grev oylaması gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sandıktan “greve hayır” sonucu çıksa bile sözleşme imzalamayacağını söyleyen Hava-İş Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Ayçin’in açıklamasını değerlendiren Kotil, “Yüksek Hakem Kurulu’nda aynı sözleşmeyi imzalarız” dedi. Kotil, grev yapılması durumunda yolcuların mağdur olmaması için uçuşların başka havayollarına kaydırılacağını bildirdi.

‘GREV OYLAMASINDAN UMUTLUYUM’
1991 yılındaki grev nedeniyle THY’nin yaklaşık milyar dolar mertebesinde zarara uğradığını ve 855 işçinin işten çıkarıldığını vurgulayan Kotil, olası bir grevin sadece başka havayollarına yarayacağını belirterek, “Grev oylamasının olumlu çıkacağını umut ediyoruz. Olası grevde kamu desteği olmadığı için küçülmek zorunda kalırız” dedi.
Yüzde 10 ila 25 arasında zam oranları teklif ettiklerini belirten Kotil, “Yapılan iyileştirmelerle rakip havayollarında personel giderleri yüzde 25 oranındayken, bu rakam bizde yüzde 26-27 seviyesine çıkıyor; bir adım ötesi şirketin zararına” dedi.

Hiç yorum yok: