14 Ağustos 2007 Salı

50. yılın şerefine


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 50. yılını dolu dolu kutluyor.

Yetiştirdiği öğrencilerle Türk sanatına büyük katkılarda bulunan ve 1957 yılında Bauhaus ekolüyle kurulan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (MÜGSF), 50. yılını kutluyor.

Özellikle üniversite bünyesinde gerçekleştirdiği sergilerle gençlerin önünü açan, sanat ve tasarım alanında uluslararası başarılara imza atan fakülte, 50. yıl kutlamaları kapsamında dolu dolu bir program hazırladı.

Bu program dahilinde açılan ve Koreli, Türk, Azeri sanatçıların eserlerinden oluşan “Türk Kore Dostluğu - Barış Sergisi”, MÜGSF’de sanatseverleri bekliyor.

84 sanatçı katılıyor
MÜGSF Dekanı Prof. Nazan Erkmen, serginin temellerinin bu yıl başında yapılan atölye çalışmalarıyla atıldığını söylüyor:“Kore ile uzun zamandır süren kültürel bir ilişkimiz var. Kore Dankook Üniversitesi’nin eğitim partnerlerinden biriyiz.
Geçtiğimiz aylarda üniversitemize gelip bir atölye çalışması yaptılar. Çok hoş bir ilişki oldu aramızda. Atölye çalışması sonrasında bir sergi gerçekleştirmeye karar verdik.”Kore Kültür Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen ve toplam 84 sanatçının, yağlıboya, özgün baskı, tipografi çalışmalarının yer aldığı sergi 15 Ağustos’a kadar izlenebilecek.
Erkmen bu sergiyle dostlukların pekiştiğini vurguluyor: “Aramızda zaten kardeşlik bağı vardı. Şimdi bunu sanatla pekiştiriyoruz.”MÜGSF, “Türk Kore Dostluğu - Barış Sergisi”nin ardından 50. yıl kutlamaları nedeniyle pek çok etkinliğe hazırlanıyor.

İlk olarak eylülde fakülte binasında Japonya ile ortaklaşa bir tekstil, giyim, tasarım sergisi ve “Gelenekselden Günümüze Tekstil Sanatı” başlıklı sempozyum düzenlenecek.

Mezunların sergisi kasımda
Erkmen, 50. yıl kutlamaları kapsamında öne çıkan etkinliklerini şöyle anlatıyor: “Diploma sergimiz 4 Ekim’de açılacak. 8 - 9 Ekim’de Bauhaus ekolünün anlatıldığı bir panel düzenliyoruz. 8 Kasım’dan itibaren mezunlarımızın çalışmalarından oluşan ’50 Yılın Sanatçı ve Tasarımcıları’ adlı bir sergi hazırlıyoruz.

Bu sergide, Hüsamettin Koçan, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Murat Morova, Mustafa Horasan, Kezban Arca Batıbeki, Balkan Naci İslimyeli gibi önemli sanatçıların işleri yer alacak.”

Çocuklar için müzik eğitimi
Prof. Nazan Erkmen, şu sıralar önemli bir proje üzerinde daha çalıştıklarını dile getiriyor:“Üsküdar Valide-i Atik Külliyesi’ni almak için çok zorlu bir çalışma yürütüyoruz. Valide-i Atik Külliyesi’nde bir konservatuvar ve müze kurmak istiyoruz.

Konservatuvar kapsamında bir çalışma hazırlığı içindeyiz.
Eğer YÖK’ten onay alırsak hapishanedeki ve kimsesizler yurdundaki çocuklara klasik müzik eğitimi vereceğiz.”

Hiç yorum yok: