Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi SD, 3’üncü sayısında toplum sağlığını yakından ilgilendiren konulara ve sağlık sistemindeki önemli noktalara yer veriyor.
Ağustos sayısının önsözünde “Yirmi birinci yüzyılda insanlığı nasıl bir geleceğin beklediğini tartışmaya başladığımızda öne çıkan iki başlık, bilişim ve sağlıktır” ifadesine yer veren dergi, sağlık politikaları ile ilgili haberlere öncelik veriyor.
Hastane enfeksiyonları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Tıbbi müdahaleler ve Behçet gibi hastalıklar da dergini bu ayki sayısında yer alan başlıklardan bir kaçı.
Prof. Dr. Haydar Sur’un kaleme aldığı ‘Sağlık Sisteminde Ödeme Mekanizmaları’ başlıklı yazıda, sağlık sisteminin finansmanında 4 yol olduğu belirtiliyor.
Bu yolların ise Vergi gelirlerinden hükümet bütçesi, sosyal sigorta, özel aktüeryal sigorta ve hastanın cepten ödemesi olduğuna değinilerek bu mekanizmaların avantaj ve dezavantajlarına dikkat çekiliyor.
Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise ‘Sağlığın Geliştirilmesi, Görevimizin farkında mıyız’ başlıklı yazısında, “İnsan olarak sağlığımızın sorumluluğunu devredemeyiz. Sağlığımızın korunmasını ve ve daha iyi bir düzeye taşınmasını sadece dışımızdaki hakim güçlerden bekleyemeyiz. Fırsatları doğrudan oluşturmak ve değerlendirmek zorundayız” diyor.
Son yılların korkulu rüyası haline gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili bilgiler ve son gelişmeler ise Doç. Dr. Hürrem Bodur’un kaleminden veriliyor.
Prof. Dr. Mehmet Yücel Ağargün ile Dr. Mustafa Güleç’in çalışması ise depresyonda uyku bozukluklarının önemine değiniyor ve çözüm yolları sunuyor.
Hem Türkiye hem de dünyadan sağlıkla ilgili çok sayıda habere yer veren Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi SD, çarpıcı ve ilginç başlıklarıyla okuyucularıyla buluşuyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder