26 Ekim 2007 Cuma

30 cesetle kaçtılar

Yeşilova Hudut Karakolu’na önceki gece saldırmaya hazırlanan 100 kadar teröristin püskürtüldüğü haberini, Genelkurmay da dün doğruladı. Açıklamada, saldırı öncesi tespit edilen kalabalık terörist grubun anında yoğun ateş altına alındığı, ateşin grup kaçarken de sürdüğü ve en az 30 PKK’lının etkisiz hale getirildiği yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik köyü yakınlarındaki Yeşilova Hudut Karakolu’na saldırmaya kalkışan 80-100 kadar terörist grubunun püskürtülmesiyle ilgili dün açıklama yaptı. Açıklamada 30’dan fazla teröristin öldürüldüğü 25’inin de yaralandığı kaydedildi. Doğan Haber Ajansı’nın önceki gün verdiği, dünkü gazetelerde de yer alan, ’PKK’nın ikinci baskını püskürtüldü’ başlıklı haberdeki PKK’lı teröristlerin, salı akşamı Şemdinli’nin Derecik yakınlarındaki Yeşilova Jandarma Karakolu’na saldırı girişiminin detayları Genelkurmay Başkanlığı açıklamasıyla belli oldu.

ANINDA YOĞUN ATEŞ
Genelkurmay açıklamasında, 23 Ekim 2007 günü saat 22.00 sıralarında, Türkiye-Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Hudut Karakolu’ndaki güvenlik güçlerinin, saldırı hazırlığındaki kalabalık bir terörist grubu yoğun ateş altına aldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "23 Ekim 2007 günü, saat 22.00 sıralarında, Türkiye- Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Hudut Karakolu tarafından, kalabalık bir terörist grubu saldırı hazırlığı halindeyken tespit edilmiş ve terörist grup tank, topçu ve diğer ağır silahlarla anında ve yoğun ateş altına alınmıştır. Irak topraklarına kaçmaya başlayan terörist grup, ateşle takip edilmiştir. Olaydan sonra bölgedeki kaynaklardan ve diğer vasıtalardan elde edilen istihbarat bilgilerinden, 30’dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam etmektedir."

Hiç yorum yok: