30 Ekim 2007 Salı

DTP ile asker ilk kez aynı resepsiyonda


Gül'ün ilk 29 Ekim resepsiyonundan notlar şöyle:

Gül, resepsiyon için gönderdiği davetiyelere sadece koyu renk elbise şartı koydu. Gül, böylece resepsiyon davetiyelerindeki 'smokin' ifadesini kaldırdı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dönemindeki resepsiyonlar için gönderilen davetiyelerde, öncelikle 'smokin' giyilmesi ibaresi bulunuyordu. Bunun yanı sıra 'koyu renk elbise' giyilebileceği de belirtiliyordu.

Meclis'teki kabule, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da milletvekillerinin çoğunluğu ilgi göstermedi. CHP, Gül'ü protesto kararı çerçevesinde kutlamaya gelmedi. AKP grubundan da katılım düşük oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP'liler Oktay Vural, Deniz Bölükbaşı, Mehmet Şandır'la katılırken, DSP'li Ahmet Tan ve Recai Birgün de resepsiyonda hazır bulundu.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP lideri Ufuk Uras, Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz katılmadı
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile DTP'li milletvekilleri Sırrı Sakık ve Selahattin Demirtaş resepsiyona katıldı. Askerler ile DTP'liler salonda birbirinden en uzak köşelerde durdu.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in katılmadığı resepsiyonda, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, YSK Başkanı Muammer Aydın, bakanlar ve elçiler de hazır bulundu.

Resepsiyona, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Ermeni Patriği II. Mesrob Mutafyan da katıldı.

Hiç yorum yok: