24 Ekim 2007 Çarşamba

Göğüs göğüse çarpıştık



Dağlıca'daki çatışmada yaralanan er yaşadıklarını, 'Yoğun sis vardı. 3-4 saatlik taciz ateşi başladı. Sonunda göğüs göğüse çarpıştık. Yaralananları tarıyorlardı' diyerek anlattı.

Hakkâri Dağlıca'daki çatışmada yaralanarak Ankara GATA'da tedavi altına alınan Bursalı er Ufuk Çelik yaşadığı geceyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e anlattı. Gazi er Çelik, "Gece önümüzü göremeyecek kadar yoğun bir sis vardı. 1 metreyi göremiyorduk. Çatışma 3-4 saatlik bir taciz ateşiyle başladı. Sonunda da adeta göğüs göğüse çarpıştık" dedi. Çelik, Hakkâri'deki terörist saldırıda yaralanan askerleri, dün tedavi altında bulunduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde (GATA) ziyaret etti. Bursa Orhangazili er Çelik, Bakan Çelik'e, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:

"O gece önümüzü göremeyecek kadar yoğun bir sis vardı. 1-2 metreyi dahi göremiyorduk. Büyük ihtimalle gündüz sızmalar olmuş. Çatışma takriben 3-4 saatlik bir taciz ateşiyle başladı. Sonunda da adeta göğüs göğüse, sizinle aramızdaki mesafede çatışmalar oldu. Çatışmalar çok yakındı.

'Beni öldü sandılar'

El bombaları atılıyordu. Ben de bunlardan çıkan parçalardan yaralandım. Ölüp ölmediğimize yönelik bunun arkasından bir de tarama yapıyor, kurşun atıyorlardı. Bana karın boşluğumdan bir kurşun isabet etti. Öldü diye yanımdan geçtiler. Çok kalabalıklardı.

"Bakan Çelik, 2 aydır GATA'da tedavisi süren astsubay bir gaziyi de ziyaret etti. Çelik, gazinin "İyileştikten sonra inşallah kalkıp mücadeleye devam edeceğiz" demesi üzerine duygusal anlar yaşanan GATA ziyareti Milliyet'e şöyle aktardı:

"Delikanlı erimizin anlattıklarından çok duygulandım. Çünkü zor bir arazi. Ben devlet olarak her zaman yanlarında olduğumuzu söyledim. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa ailelere destek olmak için telefonumuzu bıraktık. Hava şartları ve fiziki şartların çok sıkıntılı oluşu aleyhimize olmuş. Teröristler kalabalıkmış, yoğun sis varmış. Hava şartları dikkate alınarak sızmalar yapılmış. Taciz ateşleri yapılmış. Ve daha sonra da yakın temasta maalesef şehitlerimizi vermişiz."

Terör örgütünün yeni hedefinin halkın arasında bir çatışma ortamı yaratmak, devletin kurumları arasında anlaşmazlık varmış gibi görüntü yaymak olduğunu belirten Çelik, "Buna fırsat verilmemeli. Yapılacaklarla ilgili bir tereddüt, farklılık yok. Terörün esas amacı olan kardeşler arasında nifak tohumu ekmeye dönük çabaları boşa çıkaracak bir duruş sergilememiz lazım" dedi.

milliyet-Abdullah Karakuş - Ankara

Hiç yorum yok: