24 Ekim 2007 Çarşamba

PKK bürolarını kapatıyoruz



Irak’ın Şii kökenli Başbakanı Nuri el Maliki, terör örgütü PKK’nın ülkedeki bürolarını kapatacaklarını açıkladı.
Dün Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı kabul eden Maliki’nin başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada PKK’nın bir terör örgütü olduğu belirtildi ve "PKK bürolarını kapatma ve Irak topraklarındaki faaliyetlerini yasaklama kararı aldık. PKK’nın Irak ve Türkiye’yi tehdit eden terörist faaliyetlerine müsade etmeyeceğiz" denildi.
Maliki’nin bu açıklaması, daha önce Iraklı yetkililerce dillendirilen, PKK’nın Irak’ın erişilemez yerlerinde üs kurduğu ve kendilerinin teröristleri kovmaya güç yetiremeyecekleri görüşüyle çeliştiği dikkat çekti.
Öte yandan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün Bağdat’ta görüştüğü Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’den, Türkiye’nin PKK terörü ile mücadelesine destek sözü aldıklarını söyledi. Talabani, terör örgütü PKK’ya, "ya Irak’ı terk et ya da silahlarını bırak" seçeneği verdiklerini söyledi. Talabani, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, terör örgütünün Irak topraklarını kullanarak Türkiye içinde saldırılar düzenlemesine müsamaha göstermeyeceklerini belirtti. Talabani, "Akıtılan her damla Türk kanını, akıtılan her damla Iraklı kanı gibi değerlendiriyoruz" dedi.

Hiç yorum yok: