13 Kasım 2007 Salı

Erdoğan: Ortadoğu'da Türkiye'siz netice alınamaz



Başbakan Erdoğan, bugün bir araya gelecek olan Peres ve Abbas'a, "Kan, kin ve nefret yerini aklıselime bırakmalı" mesajı verdi..

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'de bulunmaları dolayısıyla Ortadoğu'ya yönelik barış ve uzlaşı mesajları verdi.

6'ncı Uluslararası Atatürk Kongresi'nde konuşan Erdoğan, bölgede sorunların çözümü için "Türkiye'ye rağmen" girişimde bulunanların hiçbir netice alamadıklarını söyledi. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

* TERÖRE TAVİZ YOK:

Bütün dünyada yürüttüğümüz diplomatik ve siyasi mücadelemiz barış ve adalet içindir. Ancak bilinmelidir ki ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği vazgeçilmezdir. Kim bu değerlerimize kastederse, milletimizin 70 milyon ferdini karşısında bulur.

* MİLLETİMİZLE ARAMIZA KİMSE GİREMEZ:

Türkiye, cumhuriyet hedeflerini yakalamak için kararlı yürüyüşünü sürdürecek, demokratik gelişmesini engellemek isteyen bütün provokasyonları bertaraf edecektir.

* "TÜRKİYE'YE RAĞMEN" BARIŞ OLMAZ:

Bugüne kadar Türkiye'ye rağmen bölgede bir şeyler yapmaya gayret edenler eğer netice alamıyorlarsa, bunun en önemli sebebi, 'Türkiye'ye rağmenci' anlayıştır. Avrupa ülkelerinin ve diğerlerinin de yanlışı buradadır.

* KAZANANI OLMAZ:

Atatürk'ün 1922 yılında söylediği bir cümleyi tekrar etmek istiyorum: "Biz, hayat ve bağımsızlık için mücadele eden ve bu kanlı mücadele manzarası karşısında bütün medeniyet dünyasının hissiz seyirci kaldığını görmekle içi kan ağlamış insanlarız." Bu cümle, bugünün gerçekleri göz önüne alındığında büyük anlamlar taşıyor. Bugün güç dengeleri mazlum milletlere ağır faturalar çıkaracak biçimde bozulmuş, ülkeler kendi menfaatlerini insanlığın barış ve esenliğinden önde tutar hale gelmiştir. Bir an önce aklıselim dünyaya hâkim olmazsa, kan, kin şiddet duyguları yerini akla bırakmazsa korkarım ki gelecek, kazananı olmayan bir dünya olacaktır.

Hiç yorum yok: