23 Mart 2007 Cuma

ŞİRİNYER GECEYE HAZIR!...

Türkiye'nin, gece koşullarına uygun duruma getirilen ilk hipodromu olan Şirinyer Hipodromu'nda ilk deneme bu gece yapıldı.

İşte Detaylar...
Hipodrom müdürü Orhan Karabıyık, yaptığı açıklamada, geçen yıl aralık ayında başlayan ışıklandırma çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, projektör ve eşit lükslerin ayarları ve kimi teknik cihazların testlerini gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

Hipodroma gelen yarışseverlerin izleyebileceği ve hipodrom karşısına konulan 48 metrekare boyutlarındaki dev ekran ve fotofiniş cihazının test edileceğini belirten Karabıyık, ayrıca gece görüşünde kamera çekimlerini denemeye tabi tutacaklarını da bildirdi.

Karabıyık, şunları kaydetti:''Bu, testlerden biri. Birkaç testimiz daha olacak. Saha aydınlatmasında 1380 adet 2 bin watlık projektör, padok mahalline de 155 adet bin watlık projektör yerleştirildi. 5 trafo inşa edilirken, 110 kilometre mesafeye tekabül eden kablo döşemesi yapıldı. Eminiz yarışseverlerimiz gündüz olduğu gibi gece koşularını da ilgiyle takip edecekler.''

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek gece koşuları için bir tarih belirlemediklerini kaydeden Karabıyık, ''İlk gece koşusunun hangi tarihte yapılacağını Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu belirleyecek. İnşallah önümüzdeki günlerde tespit edilecek tarihte İzmirli yarışseverlerle birlikte olacağız'' dedi.
Şirinyer Hipodromu'nda aydınlatmayı yapan şirket görevlileri ile teknik uzmanlar, her türlü ayarlama işlemini bitirdikten sonra atların da kullanıldığı teste geçildi. İlk yarış atı, üzerlerinde jokeyleri bulunduğu halde, önce aydınlatılmış padokta bir süre gezdirildi.
Ardından yarışların yapıldığı kum ve çim pistlerinde hafif koşular yaptırıldı. Bu sırada projektör, fotofiniş ve dev ekran ayarları test edildi.Hipodruma gelerek incelemelerde bulunan Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Serdar Pedükcoşkun da deneme çalışmalarını izledi.

Hiç yorum yok: