15 Nisan 2007 Pazar


İngiliz The Guardian gazetesi dün bir tarafında "Allah" lafzı celali diğer tarafında ise "Muhammed" (s.a.v)'in adının yazılı olduğu bir balığın resmini yayımladı. Avrupa'da bazı gazetelerde Hz. Peygamber'e hakaret içeren karikatürlerin yayımlanmasına İslam dünyasından tepkiler artarken, İngiliz The Guardian gazetesi dün bir tarafından "Allah" ve diğer tarafından ise "Muhammed" yazan bir balığın resmini yayımladı.
Gazete, balığın İngiltere'nin kuzeyindeki Bury şehrinde bulunan bir akvaryumcuda geçen hafta bulunduğunu yazdı. Balığın oscar türü bir balık olduğu kaydedildi.
Balığın üzerinde "Allah" ve "Muhammed" lafızlarının Arapça yazıldığını ilk kez akvaryumcunun bitişiğinde "Oasis Fast Food" adında bir restaurantı işleten Muhammed Riaz Şahid'in gördüğü bildirildi.

'BU ŞÜPHESİZ BİR İŞARET'
Balığın bir tarafından "Allah" lafzı celali diğer tarafından "Muhammed" (s.a.v)'in adının çok açık bir şekilde yazıldığını belirten Muhammed Şahid, "Bu Allah ve Resulü'nün bir mucizesi" dedi.
Şahid, "Yahudiler ve Hıristiyanların hepsi Allah'a inanıyor.
Allah (c.c) bu mucizesiyle tüm insanlığa mesaj veriyor" diye konuştu.
Balığı görenlerden İngiliz Peter Hurst, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu şüphesiz Allah'tan bir işaret" dedi.
Gazete, yüzlerce İngilizin balığı görmek için her gün akvaryumcuya akın ettiklerini kaydetti. İngilizlerden biri bunun bir mucize olduğunu ve balığı birkaç gün önce rüyasında gördüğünü açıkladı.

Hiç yorum yok: