30 Mayıs 2007 Çarşamba

Berlin'de ''Modern Sanat İpek Yolu'' Sergisi

Açılışı Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan büyükelçileri tarafından yapılan karma modern sanat sergisinde toplam 10 sanatçının eserleri yer alıyor.

Sanatçılar arasında Türkiye'den, Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'in eşi Nazlı İrtemçelik, Murat ve Cansu Ökmen ile fotoğraf sanatçısı Galip Yılmabaşar bulunuyor.
İstanbul, Ankara, Amman ve Astana'da açtığı kişisel sergilerin yanı sıra bugüne kadar çok sayıda karma sergiye de katılan Nazlı İrtemçelik'in, sergide toplam 13 eseri yer alıyor.
Sefire İrtemçelik, ''gerçekçi fantezi stiliyle'' eserlerinde ışık ve renklerin yoğun, dinamik ve uyumlu ilişkisini yansıtmaya çalıştığını belirtti. İstanbul doğumlu olan İrtemçelik, 1985 ve 1987 yılları arasında New York'taki Hunter College'de sanat tarihi ve resim eğitimi gördü.
Murat ve Cansu Ökmen çifti de sadece evlilikte değil, sanat alanında da ortak yollarını sürdürüyor. Bursa doğumlu olan Cansu Ökmen'in, Uludağ Üniversitesi tarafından 2002 yılında düzenlenen yarışmadan birinciliği var. Berlin doğumlu Murat Ökmen'in de çok sayıda eseri bulunuyor. Çift, ağırlıklı olarak Osmanlı İmparatorluğu döneminde atların başları için kullanılan maskeleri resme dökmeyi seviyor. Avrupa ve ABD'de çok sayıda sergi açan Edirne doğumlu fotoğraf sanatçısı Yılmabaşar da fotoğraflarında daha ziyade insan, hareket, bale, çiçek, mimarlık ve teknik konularını işliyor.

Sergi vesilesiyle hazırlanan broşürde de açılışa katılan büyükelçilerin kısa mesajlarına yer verildi. Büyükelçi İrtemçelik, ortak köklerden beslenen ''Türk kültür coğrafyasının'', bir dayanışma duygusuyla derinliğini ve zenginliğini yansıttıkları için sergiye katılan sanatçıları kutladı.
İrtemçelik, Berlinli sanatseverlerin de sergiye gerekli ilgiyi göstermelerini dilediğini kaydetti.
''Modern Sanat İpek Yolu'' sergisi, ''Art Center Berlin'' adlı sanat merkezinde 17 Hazirana kadar açık kalacak.

Hiç yorum yok: