1 Haziran 2007 Cuma

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Günleri

8 Haziran 2007Cuma
08:30 - 09:00
Kursun Açılışı, Amaçlar ve Hedefler

Prof.Dr. Tanju Besler(Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bşk.)

09:00 - 10:30
Oturum 1:
Vücut ağırlığı, Denetim Mekanizmaları ve Yenilikler

Başkan: Prof. Dr. Ayşe Baysal(BESVAK)
Vücut Ağırlığı Denetim Mekanizmaları
Prof.Dr. Ahmet Çorakcı (GATA, Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğ.Üyesi)
Vücut Ağırlığının Denetiminde Beslenme Tedavisi Yaklaşımları
Doç.Dr. Seyit Mercanlıgil (Hacettepe Ün. STYO Beslenme ve Diyetetik Bölümü)

Bu oturumun amacı, vücut ağırlığı, denetim mekanizmaları ve yenilikler ile ilgili bilgileri güncel yaklaşım ışığında aktarmaktır. Bu amaçla, vücut ağırlığı ve denetim mekanizmalarının önemini vurgulayan bir giriş konuşmasını takiben, konuyla ilgili sunu interaktif olarak katılımcılarla tartışılacaktır. Yeniliklere yönelik literatür bilgisi kısaca gözden geçirilecektir.

10:30 - 10:45Keyifli Bir Mola

10:45 – 12:00
Oturum 2:
Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamalarında Beslenme ve Besin Kaynaklı Yaklaşımlar
Başkan: Prof.Dr. Serhat Ünal (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı)
Prof.Dr. Tanju Besler(Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bşk.)
Kanser ve İlişkili Sorunlar
Prof.Dr. İbrahim Güllü ( H.Ü.Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı)
Kardiyovasküler Hastalıklar ve İlişkili Sorunlar
Prof.Dr. Lale Tokgözoğlu ( H.Ü. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bilim Dalı)

Bu oturumun amacı, tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamalarında beslenme ve besin kaynaklı yaklaşımların tartışılması, uygulamada bu ürünlerin kullanımının geçerliliğinin literatür bilgileri ile irdelenmesi ve yorumlanması. Tamamlayıcı tıpta kullanılan beslenme ürünlerinin avantaj / dezavantajlarının tartışılması.

12:00 - 13:00 Uydu Sempozyumu (Öğle Yemeği)

Ventilasyon, Oksijen Tüketimi ve Enerji Üretimi, Yağ Yıkımı ve Sağlıklı Kilo Vermede Metabolizma Analizi ve Ölçüm Metodları
Başkan:Prof.Dr. Tanju Besler(Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bşk.)
Luigi Capparucci (Beslenme Uzmanı)
Takeshi Yamakoshi (Tanita Doğu Avrupa Satış Müdürü)
Ali Yüksel – Uğur Taslak (Tartı Ltd. Ortakları)

13:15 - 14:30
Oturum 3:
Koroner Arter Hastalıklarının Diyet Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar
Başkan: Prof.Dr. Gülden Köksal(Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Böl.Diyetetik ABD Bşk.)Koroner Kalp Hastalıklarında Tanı Kriterleri ve Güncel Tedavi Yaklaşımları
Doç.Dr. Necla Özer ( H.Ü. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bilim Dalı)
Koroner Kalp Hastalıklarının Diyet Tedavinde Yenilikler
Prof.Dr. Perihan Arslan ( H.Ü. STYO Beslenme ve Diyetetik Bölümü)

Bu oturumun amacı, koroner arter hastalıklarının diyet tedavisini güncel bilgiler ışığında tartışmaktır. Bu amaçla, koroner arter hastalıklarının diyet tedavisi ilgili bir giriş konuşmasını takiben, bu alandaki son yenilikler ve tıbbi beslenme tedavisi interaktif olarak katılımcılarla tartışılacak, konuyla ilgili literatür bilgisi kısaca gözden geçirilecektir.

14:30 - 14:45 Keyifli Bir Mola

14:45 - 16:00
Oturum 4:
Egzersiz, Spor ve Sağlığın Geliştirilmesinde Beslenme Etkileşimleri
Başkan: Prof. Dr. Gülgün Ersoy (Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Böl. Bşk. Yrd.)Egzersiz ,Spor ve Sağlığın Geliştirilmesi
Prof. Dr. Nevin Ergun ( H.Ü. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Y.O., Sporcu Sağlığı Ünitesi Sorumlusu)
Spor Beslenmesinde Yeni Yaklaşımlar
Prof. Dr. Gülgün Ersoy ( H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Böl. Bşk. Yrd.)

Bu oturumun amacı, sağlığın geliştirilmesinde egzersiz ve spor ile beslenme arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi, performans ile beslenme etkileşiminde besin ögeleri ve ergojenik desteklerin rolünün tartışılması, konu ile ilgili egzersiz ve beslenme önerilerinin yapılması ve uygulanabilirliliğinin tartışılması.

16:15 – 17:30
Oturum 5:
İçeceklerin Beslenme Açısından Değerlendirilmesi
Başkan : Prof.Dr. Nevin Ciğerim (Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fak. Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bşk.)
Prof.Dr. Neriman İnanç(Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Böl. Bşk.)
Enerji İçeren ve İçermeyen İçecekler, Tadlandırıcılı İçecekler ( Sebze ve Meyve Suları, sporcu İçecekleri, Alkollü İçkiler, kolalı içecekler)
Yrd Doç.Dr. Efsun Karabudak ( Başkent Ün. SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü)
Su, Maden Suları, Çay, Kahve ve Fermente Süt Ürünleri
Yrd.Doç.Dr. Habibe Şahin (Erciyes Ün. Beslenme ve Diyetetik Bölümü)

Bu oturumun amacı, toplumda sıklıkla kullanılan bazı içeceklerin beslenme açısından değerlendirilmesi, içecekler ile sağlık ve hastalıklar arasındaki etkileşimin yeni bilgiler ışığında tartışılması, beslenmedeki önemini belirleyerek içeceklerin kullanımına yönelik beslenme önerilerinin getirilmesi.

Hiç yorum yok: