24 Ağustos 2007 Cuma

Aliağalılar yatırım istiyor

ALİAĞA Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, PETKİM’i devralacak konsorsiyumun yatırımları sürdürmesi ve kimya rafinerisi kurmasını umduklarını belirtti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleri, Aliağa Ticaret Odası Lokali’nde sanayicilerle bir araya geldi. “Aliağa’yı nasıl bir gelecek bekliyor?” sohbet toplantısında yatırımlarla ilgili bilgi veren Saka, ilçenin gelecekte deniz ticareti, liman, demir çelik, petrokimya ve enerji yatırımları ile büyümeyi hedeflediğini söyledi.
Yeni yatırımlar için Nemrut İskeleler bölgesinde belediye tarafından planlama çalışmaları yürütüldüğünü söyleyen Saka, “Aliağa, petrokimya ve rafineri sektöründe, demir çelik ve enerji sektörlerinde çok önemli bir bölge. 10 milyon metrekare alan üzerine kurulan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ile de planlı sanayileşmeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Biz, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde yapılacak tüm yatırımları Aliağa’ya davet ediyoruz. Özelleştirme sonucu PETKİM’i devralacak konsorsiyumun da yatırımları sürdürmesini ve kimya rafinerisi kurmasını bekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: