29 Ağustos 2007 Çarşamba

Jolie'den Irak'ta mültecilere destek



ABD'li sinema oyuncusu Angelina Jolie, Irak'a giderek, savaş nedeniyle evini terkedip mülteci konumuna düşen Iraklılar ile biraraya geldi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği iyiniyet elçisi olan Jolie'nin, bölgeye 2 günlük bir ziyaret yaptığı kaydedildi.
Açıklamada, Jolie'nin dün Suriye'de Iraklı mültecilerle biraraya geldiği, daha sonra "sürmekte olan çatışmanın köklerinden kopardığı yüzbinlerce Iraklı ailenin kötü durumunu ilk elden görmek üzere" bugün birkaç saatliğine Irak'a geçtiği belirtildi.
Jolie'nin, "BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve diğer kuruluşlara hükümetlerin desteğinin artırılması çağrısını yapmak ve bu insani krize dikkati çekmeye yardımcı olmak üzere Suriye ve Irak'a geldim" dediği aktarıldı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, bir kısmı ABD'nin Irak savaşının başladığı 2003'ten önce ülkelerini terkedenler olmak üzere 4.2 milyon Iraklının evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını ve bunun 2 milyonunun Suriye ve Ürdün gibi komşu ülkelere kaçtığını tahmin ediyor.

Hiç yorum yok: