28 Ağustos 2007 Salı

Matematik Köyü kapanmayacak

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyündeki Nesin Vakfı’na ait arazide kurulan Matematik Köyü’nün kapatılmayacağı, gereken işlemlerin yapılacağı bildirildi.

Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin, Matematik Köyü’nün inşaatının devam edeceğini açıkladı, “Öyle ya da böyle, kesinlikle kapanmayacak” dedi.

Gerekli prosedürün yerine getirileceğini ifade eden Prof. Dr. Ali Nesin, “Önümüze çıkan tüm engelleri halletmeye çalışacağız. Öyle ya da böyle Matematik Köyü kesinlikle kapanmayacaktır” dedi.
Bir üniversite hocasının her zaman her yerde ders verme özgürlüğünün bulunması gerektiğini belirterek, köyün biteceğini ve dünya çapında bir yer olacağını söyleyen Nesin, “Geriye tüm ihtişamıyla, toplumsal ve bilimsel yararıyla Matematik Köyü kalacak. Çünkü toplumun böyle bir yere ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılayan da var, o da benim. Yani arz ve talep var” dedi.

Prof. Dr. Ali Nesin, matematik bilimini tüm dünyaya yaymayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Dünyada ilk kez Selçuk ilçesinde kurulduğu bildirilen Matematik Köyü’nde iki adet hamam, bir adet matematik sınıfı, bir amfi tiyatro (inşaat ruhsatı olmadığı için yapımı durdurulmuş), üç adet taştan yapılma oda, üç tane 11 odalı prefabrik ev ve bir adet mutfak bulunuyor.

Hiç yorum yok: