8 Ağustos 2007 Çarşamba

Türkiye’nin İlk Otomotiv Hipermarketi

Avrupa ülkelerinden sonra 2007 yılı başında Türkiye’de de devreye giren Blok Muafiyaeti Yasası’nın tüketicileri ilgilendiren en önemli gelişmeleri yeni yeni devreye girmeye başlıyor. Artık birden çok otomobil markasının bir arada sergilenip, satılabildiği showroomların oluşmaya başladığı dönem başlıyor.
İstanbul Seyrantepe bölgesinde 4 yıl önce satın almalarını gerçekleştirdiği 5-6 ayrı parselin birleşmesinden 50 milyon dolarlık yatırımla doğacak Türkiye’nin ilk otomotiv hipermarketi için düğmeye basıldı.
Bu alandaki en büyük yatırımlardan birini halen Opel, Ford ve Chevrolet markalarının yetkili bayii ve servisi olan Gerçek Otomobilcilik A.Ş. hayata geçiriyor.
Gerçek Otomobilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, önümüzdeki günlerde temeli atılacak 50 milyon dolarlık yeni projesini anlattı. Türkiye otomotiv sektörünün duayenlerinden olan Sucu, otomotive gerçekten inanan insanlardan biri.
Otomobili dünya barışının bir aracı olarak gören Sucu, yeni yatırımını da bu anlayışa uygun geliştiriyor. İçinde “şimdilik üç markanın” showroomlarının bulunacağı Seyrantepe’deki yeni merkezde otomotiv üniversitesi kurmayı bile planlıyor.

İNŞAAT BAŞLIYOR
İnşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak projenin yapılma süresi olarak 2 yıl gösteriliyor. Otomotivin halka inmesinde yeni ve öncü bir merkez olacağı belirtilen yeni yerin Türkiye otomotiv sanayi için dönüşüm noktası olacağını belirtiyor Sefer Sucu. Fransa’nın başkanti Paris’in kalbi Champs-Elysees Caddesi üzerindeki Renault Boutique’i örnek alan bir yapı düşlüyor.

Merkez tamamlandığında alt katlarda otomobillerin bir alanda sergilendiği, yılda 85 bin araca servis hizmeti verilebildiği, üst katlarında ticari alanların bulunduğu bir yer olacak.Merkezin tamamlanmasının ardından halen İstanbul’un değişik bölgelerinde bulunan Opel ve Ford markalarının bayi ve servis hizmetleri ile yönetim birimi de buraya taşınacak.

Hiç yorum yok: