26 Eylül 2007 Çarşamba

Amerikan modası yeniden canlandı

1950’lerde başta ABD olmak üzere dünyayı kasıp kavuran Chevrolet, kendini yeniliyor.

Güney Koreli Daewoo’yu satın aldıktan sonra Avrupa pazarı için bildik modeller üreten Chevy, asıl yönünü yeni göstermeye başlıyor. Avrupa pazarına 1949 yılında ABD’de piyasaya sunduğu Chevy Banliyo modelinin retrosu HHR ile gelen Amerikalı marka, 3-4 bin adetlik satış hedefliyor.
Avrupa pazarında satışına yeni başlanan HHR, ABD’de 2005 yılından bu yana satılıyor. Bugüne kadar 200 bin adetin üzerinde satılan bu model, kendi fan kulubünü dahi yarattı.

Türkiye’de satışına 2008 yılında başlanacak HHR’da 170 beygir gücünde 2.4 litre hacminde benzinli motor kullanılıyor. aracın Avrupa ve Türkiye pazarı açısından en büyük dezavantajını da bu oluşturuyor.
Türkiye’de 2.4 litrelik motora sahip araçlar vergilerin etkisiyle 80 bin YTL’den ucuza satılamıyor.

EN BÜYÜK ENGEL VERGİLER
Bu nedenle aracın Türkiye’de çok satması beklenmiyor. Ama ABD’de bu arıcın ticari versiyonu da üretiliyor. GM Türkiye, HHR Panelvan’ı Türkiye pazarına ithal etmeyi başarırsa, satışlarında ilginç bir artış yaşayabilir.

FİLMLERDEN ÇIKMIŞ GİBİ
Chevrolet’in HHR, 1950’lerin filmlerinden fırlamış gibi duruyor. Sanki biraz sonra aracın içinden ya gangsterler ya da Meksikalı bakkal inecek. Tabii HHR, dış görünüşüyle 1950’leri çağrıştırıyor. Aracın donanımı tamamen modern.
CD çalardan, MP3 çalar bağlantısına, ABS’den ESP’ye kadar tüm teknik donanımlarıa sahip. ABD’nin popüler tüketici rehberlerinden Kelley Blue Book, HHR’ı “18 bin doların (Yaklaşık 22 bin YTL) altına alınabilecek en harika 10 araç” arasında gösterdi.

Hiç yorum yok: