26 Eylül 2007 Çarşamba

Derbi Kanunları

Sezonun ilk derbisini kazanmak isteyen Siyah-Beyazlı teknik heyet, fizik kondüsyon olarak hazır olduklarını belirtirken motivasyon için harekete geçti.
Futbolcularla tek tek ve toplu halde görüşmeler yapılıp uyarılarda bulunuluyor Beşiktaş’ta Galasaray derbisi öncesinde adeta kırmızı alarm verildi.
Fizik kondisyon olarak hazır olduklarını söyleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve genel menajer Sinan Engin çalışma saatleri dışında da futbolcularla bir araya gelerek derbi öncesinde psikolojik yükleme yapıyor. Tecrübelerini oyuncularla paylaşan Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin, son olarak 5 maddelik derbi stratejisi hazırladı.

İşte Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin’in derbi talimatları:

KAZANIN SUSTURUN
TÜRKİYE’nin en iyi oyuncularından kurulu bir ekibiz. Son maçlarda aldığımız istikrarsız sonuçlar eleştirileri beraberinde getirdi. Galatasaray’ı yenersek spekülasyonların hiçbiri kalmaz. Türkiye’nin en kaliteli ekibi olduğunuzu göstermek için Galatasaray maçı iyi bir fırsat. Bu maça kendinizi özel olarak hazırlayın.

HAKKINI VERİN
GALATASARAY karşısında, galibiyetten başka bir şeyi aklınıza getirmeyin. Defans yapmaya hücumdayken başlayacağız. Rakibimizi presle yıldıracağız. Beraberliği dahi düşünmeyin, kendinize güvenin ve üzerinize giydiğiniz Beşiktaş formasının hakkını verin.

LİDER OLACAKSINIZ
CUMARTESİ günü Ali Sami Yen’de sevinen taraf biz olacağız. Galatasaray gibi güçlü bir ekibi evinde mağlup ederek liderlik koltuğunu devralmak çok önemli. Bu galibiyet aylarca konuşulur. Galatasaray’ı yenin ve söylentilere son noktayı koyun. Bu galibiyet Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde de bizim için çok büyük moral olur

SEYİRCİYİ UNUTUN
ÜÇ büyükler için taraftarın büyük önemi var. Galatasaray cezası sebebiyle bize karşı seyircisiz oynayacak ama bu sizi etkilemesin. Uzun zamandır seyircisiz oynuyorlar ve bu duruma alıştılar. Kağıt üzerindeki bu avantajı görmezlikten gelerek her zamanki derbilerden farklı olmadığını düşünün.

KART GÖRMEYİN
ÜÇ kulvarda başarı hedefliyoruz ve birbirinden zorlu maçlar oynuyoruz. Gereksiz sertliklerden ve özellikle de kart görmekten kaçının. Önümüzdeki haftalarda cezalı ve sakat futbolcuların sayılarının artması bizim için dezavantaj olur. Rakibin sertlikleri ve tahrikleri durumunda ise profesyonelliğinizi bozmayın.

Hiç yorum yok: