24 Eylül 2007 Pazartesi

Bardakoğlu'ndan net tavır



Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin zorunlu olması, bunun yanında isteyene istediği dinin eğitiminin verileceği bir din eğitimi dersinin seçmeli olarak konması gerektiğini söyledi.

Bardakoğlu, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin seçmeli olması, ayrımı körükler, doğru değildir" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğul, Cihan'a yaptığı açıklamada, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile din eğitimini birbirinden ayırmak gerektiğini belirtti. Din Kültürü dersinde, çocuklara İslam ve diğer dinler hakkında sağlıklı bilgi aktarıldığını kaydeden Bardakoğlu, "Yoksa çocuklarımızı Müslümanlaştırmak, daha dindar yapmak ve onları herhangi bir din konusunda eğitmek dersi değildir" dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olması gerektiğini dile getiren Bardakoğlu, "Bu derste niçin zorunlu sisteme geçtik? Bunu, orta ve üzeri yaşta olanlar düşünürse bugünkü tartışmaları daha iyi değerlendirme imkanı bulur. Ben 21. yüzyılda insanımızın, dünyadaki din olgusu, dinlerin tarihsel tecrübesi, dinlerin ortak ve kutsal değerleri, dindarların dini duyarlılıkları konusunda yeterince bilgi sahibi olmasını çağdaş olmanın, aydın olmanın ve bu topraklarda yaşıyor olmanın önemli bir şartı olarak görüyorum. Bunun için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu olarak öğretilmelidir. Bu dersin seçmeli olması ayrışmayı ve ayrımı körükler, doğru değildir. Eskiden yaşadığımız bir çok sıkıntıyı tekrar yaşamak zorunda kalırız" şeklinde konuştu.

"DİN EĞİTİMİ, HER DİN MENSUBUNUN KENDİ DİNİNİN EĞİTİMİNİ ALABİLMESİDİR"
"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden önce din eğitimini tartışmalıyız" diyen Bardakoğlu, din eğitimini ise her din mensubunun kendi dininin eğitimini alabilmesi olarak açıkladı. Bardakoğlu, şöyle devam etti: "Bu, küçüklerin ailelerinin talebine, büyüklerin de kendi taleplerine bağlı olmalıdır. Din eğitimi dediğimiz de sadece Müslümanlığın eğitimini değil, diğer dinlerin de eğitimini kastediyoruz. Diğer din mensupları da kendi dinlerinin eğitimlerini özgürce ve doğru bir şekilde almalıdır."

1 yorum:

yesim`in sofrasi dedi ki...

umarim diger dinleride icine alicak bir mufredat gelistirirler...