21 Eylül 2007 Cuma

Buna da şükür



Sion karşısında savunmada büyük açıklar veren sarı kırmızılılar, şok üstüne şok yaşadı. Kabustan Lincoln ve Linderoth’un golleri ile uyanan Aslan beraberliği bulamasa da İstanbul’da turu geçeceğinin sinyalini verdi.

UEFA Kupası’ndaki temsilcilerimizden Galatasaray, İsviçre’nin Sion takımı ile deplasmanda oynadığı maçta soğuk terler döktü: 3-2. Çok kötü başladığı ve ilk yarım saati 3-0 yenik tamamladığı 1. tur ilk karşılaşmasında yine de toparlanmayı bilen sarı kırmızılılar, attığı 2 golle umutlarını rövanşa taşımayı bildi.

Maçın ilk dakikaları temsilcimiz için bir kabus gibiydi. Çok adamla hücum etmek isteyen G.Saray çabuk geri dönemeyince sahasından hızla çıkan mütevazı rakibi karşısında büyük tehlikeler yaşadı.
Bunların ilkinde sağ kanattan Alioui’nin ortasına iyi yükselen Dominguez kafayla topu ağlara gönderdiğinde dakikalar henüz 7’yi gösteriyordu: 1-0.

Bu golün şokunu atlatamadan 10. dakikada bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunu kafayla filelere gönderen Vanczak farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Sambacı sahnedeBu golleri telafi etmek isteyen temsilcimiz yüklendikçe savunmada boşluklar bırakmaya devam etti. 32. dakikada ani gelişen bir başka atakta Alioui’nin ceza sahası dışından vuruşu Song’a çarpınca, kontrpiyede kalan Orkun’un bakışları arasında yine ağlarımızdaydı: 3-0. Devre bitmeden umutlarımızı yeşerten gol geldi. 39. dakikada Hasan’ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Lincoln, dönüp güzel bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.


İkinci yarıya daha derli toplu ve istekli başlayan sarı kırmızılılar oyunu rakip sahaya yıktı ve bunun karşılığını farkı bire indirerek aldı. 67. dakikada soldan hızla ceza alanına giren Volkan, topa basıp yay üzerinde bekleyen Linderoth’u gördü. İsveçli de soğukkanlı bir vuruşla köşeden çerçeveyi buldu: 3-2. Kalan dakikalarda baskılı oyununu sürdüren takımımız Lincoln, Hakan ve Ümit Karan’la yakaladığı fırsatları cömertçe harcayınca tek farklı yenilgiye razı oldu. Rövanş 4 Ekim’de Ali Sami Yen’de oynanacak ve G.Saray’a tur için 1-0, 2-1 gibi tek farklı galibiyetler de yetecek.



Hiç yorum yok: