5 Ekim 2007 Cuma

Türkiye'nin gururu


Özel Olimpiyatlar Yaz Oyunları'nda ilk altın madalya müjdesi yüzmeden geldi. Durducan Nevruz 100 metre sırtüstünde 1.48.63'lük derecesiyle Özel Olimpiyatlar Şampiyonu oldu..

Türkiye, 12.Özel Olimpiyatlar Yaz Oyunları'nda ilk altın madalyasını yüzmede Durducan Nevruz ile kazandı.Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen oyunlarda dün 100 metre sırtüstünde yarışan down sendromlu 15 yaşındaki Nevruz, Brezilyalı rakibiyle arasında çok çekişmeli geçen mücadele sonunda 1.48.63'lük derecesiyle Özel Olimpiyatlar Şampiyonu oldu.
Roma'da geçen yıl yapılan Avrupa Yaz Oyunları'nda bir gümüş, bir de bronz madalyası bulunan Nevruz'a tribünden destek verenler arasında ailesi de yer aldı.
Bursa'dan Şanghay'a binlerce kilometreyi oğullarını yalnız bırakmamak için gelen anne Sevim Nevruz, baba Ahmet Nevruz ile Durducan'ın kardeşleri Birce ve Gence, yarış sonrası adeta bir 'mutluluk tablosu' oluşturdular.

1 yorum:

türk dedi ki...

Beyaz bir güvercin gönderiyorum sana, kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi, tüylerinde nur var. Senin de kalbin nurla dolsun kadir gecen mübarek olsun.